Mercedes Ron - Az én hibám (Bűnösök 1.)

 Szia, kedves olvasó(m)!


Culpa mía. Ki ne ismerné? És ki ne zúgna bele egy Nicholas Leisterbe?!


Fülszöveg:

Nicholas Leisternek lehetetlen ellenállni. Kék szem, éjfekete haj, magas termet… minden stimmel, kivéve, hogy ő Noah új mostohatestvére, és megtestesíti mindazt, amitől a lány egész életében menekült. És lassanként az is kiderül, hogy kettős életet él, és súlyos titkot rejteget milliomos apja elől…





Mielőtt belekezdenél az olvasásba, kérlek, vedd figyelembe, hogy az értékelő spoilert fog tartalmazni. Természetesen előre jelzem azokat a részeket, így átugorhatod. :) Viszont, hogyha már láttad a filmet de a könyvet még nem olvastad, akkor számodra nem lesz benne semmi újdonság. 


Instagram. Mi mind tudjuk, hogy Reels videókból nem spórolnak, mindig szembe jött velem egy-két képkocka kiragadva a filmből. Culpa mía. Jó, nézzünk utána milyen film is ez. Nem is kell mondanom... elsőre megtetszett, aztán láttam, hogy ez bizony könyv alapján készült. Oké, nézzük meg a könyvet -vagyis inkább könyveket-, olvassunk bele is, mert hát miért ne? És itt el is indult a lavina. 

Először a filmet néztem meg -annak ellenére, hogy a könyvvel akartam kezdeni-, de nem tudtam ellenállni, és persze kivárni míg megérkezik a futár a megrendelt könyvekkel. Nagyon tetszett, és szerintem az egyik kedvenc jelenetem az autóversenyzés marad. 



Na de, hogy írjak a Bűnösök első részéről is: 

Sokkal jobban kibontakozik Nick és Noah kapcsolata, az ellenségeskedés, a gyűlölet, és az egymás iránt érzett vonzalom. Egyikük sem akart testvért, a sors mégis úgy hozta, hogy nekik mostohatestvéreknek kell lenniük. De ezt be is tudják tartani? Egy ideig biztosan. 

Rafaella (Noah édesanyja) hozzámegy William Leister-hez (Nicholas édesapjához). A lány és anyja a Leister villába költöznek, messze Noah kedvelt életétől, barátjától és barátaitól.



SPOILER! Ha láttad a filmet akkor neked nem:

Dan, a lány barátja és Betty, a legjobb barátnője összejönnek, Noah teljesen kiborul és bosszút akar állni ezért rajtuk. Nick segít neki, amolyan a kellemest a hasznossal, és küldenek egy fotót Noah exének. 



NO SPOILER!

Noah teljesen kiakad és egyáltalán nem tetszik neki ez a gazdagság, a luxus, és a mindent megkaphatunk egy csettintésre életmód. Kettős érzelmek uralkodnak benne és tudja, hogy lassacskán hozzá kell majd szoknia ehhez a fényűző élethez. Mellé szegül Jenna (Nicholas gyerekkori barátja), és bár tűz és víz a két lány, mégis jól kijönnek egymással. Jenna bulizós és semmiből sem maradhat ki típus, idővel belerángatja Noah-t is ebbe az egészbe. 

Mindeközben Noah belecsöppen Nick titkos életébe, és amiket ott lát, ő azt mind elítéli és nem nézi jó szemmel, hogy a srác akihez vonzódik, ilyesmi dolgokban vesz részt. A lány ezt a tudtára is adja, viszont az elején egyáltalán nem érdekli Nicholast. Titkok, drámák, nehezedő mázsás súlyok, mik megbélyegezték. Abszolút kedvenc részem az autóversenyzés. 

Főszereplőink élete nem könnyű, saját magukat is keresik még, új impulzusok érik őket és felnyitják egymás szemét. Az Írónő nem kapkodja el a köztük kialakuló érzéseket. Gyűlölet, ellentét, tagadás, vonzalom... 

Keményebb témákat is boncolgat, de abba most nem mennék bele. 

Tetszett a könyv, leszámítva ezt-azt. Hosszú regényről van szó, mégis hamar kiolvassa az ember, mert lehetetlen letenni. Annyira magával ragad a történet, hogy már csak azt veszed észre, hogy a végére értél. Szerencsére ott a második rész, és hamarosan érkezik a befejező kötet is. 


Ha kikapcsolódásra vágysz, vagy már túl sok a hétköznapi probléma, akkor szívből ajánlom, hogy merülj el egy Mercedes Ron regénybe. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések