Interjú az Édes sorozat írónőjével; Heniko Sakka.

 Szia, kedves olvasó(m)!


Ismét "összeültünk" Heniko-val, és hoztunk Nektek pár új információt. Fogadjátok szeretettel. 


Heniko Sakka az egyik kedvenc magyar íróm! Az Édes tini élettel belopta magát a szívembe. Ritka, amikor az író már az első könyvével olyat tud mutatni, hogy elakarod olvasni utána az összes többi könyvét. Igen, még akkor is ha híre sincs. Viszont az Édesebb tini életnek volt már híre…





Ebben az interjúban arról fogom kifaggatni őt, hogy mik a tervei a jövőre nézve, illetve belesünk kicsit a kulisszák mögé.

Heniko Sakka


★Az Édes tini élet nem kapható jelenleg, viszont újra nyomják, ami már egy bővített verzió lesz. Mire számíthatnak az olvasók az új kiadásban?

Ha minden a terveknek megfelelően halad, akkor decemberben újra elérhető lesz a történet nyomtatott verzióban. A jelentős változás az első verzióhoz képest az lesz, hogy helyesírásilag és stilisztikailag kap egy frissítést a szöveg. Az első nyomásban akadtak elgépelések és egyéb apróságok, amiket most igyekeztünk mind kiszelektálni. Néhol lesz benne egy kis átírás, de cselekmény szempontjából egyik sem lesz jelentős. Ezenkívül 4 plusz grafika is helyet fog kapni a kötetben, 1-1 a könyv elején és végén, 2 pedig a szöveg között elbújtatva. 


★A sorozat egy része bár már lezárult, mégis folytatódik, hiszen 2023-ban jön Ria és Devon felnőtt élete, az az a regénye. Miben lesz más, milyen kategóriába lesz sorolva a kötet?

Igen, 2023-ban folytatódik a kedvenc tinipárosunk élete, de itt már mindketten a fiatal felnőtt éveik elejét tapossák majd. Ennek megfelelően a könyv New Adult besorolást kap a fő műfajának, de jellemző jegyei lesznek a könyvnek a romantikus, sportos, erotikus és szórakoztató zsáner is. Az a kötet vissza-vissza fogja idézni a tini sorozat eseményeit, de az előzmény sorozat ismerete nélkül is kiválóan értelmezhető lesz minden olvasó számára / írói vélemény: annak nyilván nagyobbat fog „ütni”, aki már olvasta az ÉTÉ trilógiát, hiszen az nagyon nosztalgikus élményt okoz majd. A főszereplőknek rengeteg új és bonyolult megpróbáltatást kell átvészelniük, és most ki fog derülni, hogy mennyire erős valójában a párkapcsolatuk. Lesz egy rendkívül váratlan esemény, ami az alapkonfliktust okozza majd. Szerintem lesz majd olyan olvasóm, akinek ez a húzásom nem fogja elnyerni a tetszését, de ennek ellenére ezt tartalmazva fogom végig vinni a történetet.


★Mikorra várható az új könyved kiadása? 

Mint író, célnak a 2023-as Könyvhetet néztem ki, szóval, ha lehet úgy saccolni, hogy az akkor lesz, mint az idei volt, akkor 2023 júniusában ott lehet majd először beszerezni a kötetet.


★Igaz, hogy a felnőtt regény borítóján modellek fognak szerepelni?

Abból a szempontból igen, hogy ezúttal nem rajzolt borítót tervezek, hanem realisztikusat. A szereplők nem számítanak hivatalos modellnek, viszont szerintem remekül fognak működni az általam elképzelt koncepcióban.


★Lessünk be a kulisszák mögé.
Mesélj egy kicsit, milyen volt, hogy érezted magad a Könyvfesztiváli dedikáláson?

Életem első Könyvfesztiválos élménye volt. Igazából nem számítottam most túl nagy érdeklődésre, hiszen nem érkeztem a rendezvényre semmilyen újdonsággal. Szerencsére azért így is jöttek hozzám a három nap alatt, aminek nagyon örültem. Ott fogyott el az utolsó 3 kötet Édes tini élet, ami elképesztő érzés volt. Összességében jól éreztem magam kint, és biztosan jövőre is kilátogatok majd.

Heniko Sakka


★Idén tervezel még valahol dedikálni?

2022-ben már nem tervezek hivatalos dedikálást tartani.


★Szívesen ülnél be például egy kávézóba az olvasóiddal? (Igény esetén)

Én minden lehetőségre nyitott vagyok. Természetesen, ha lenne igény rá, nagyon szívesen tartanék ilyen olvasói találkozót.


★Elárulod Nekünk, hogy miért döntöttél Ria és Devon mellett, hogy a felnőtt életüket is bemutatod?

Igazából ez nem szerepelt a terveim között, de úgy 2020 decemberétől volt egy időszakom, amikor rengeteget olvastam, és ez a sok olvasás beindította a gondolataimat. Pár hónap alatt írtam meg komplett fejezeteket, és ha nem az ÉTÉ3 befejezése élvezett volna prioritást, talán akkor be is fejeztem volna, annyira jött hozzá az ihletem.


★Jövőbeni célok, projektek, tervek?

A jövőbeni célok között szerepel a felnőtt regények befejezése. Tippem szerint ez kétkötetnyi történet vonalat tölt majd ki, de majd menet közben kiderül, hogy tudom-e ezt tartani, vagy ez is trilógiává változik. Tervben van egy Édes tini élet manga verzió megjelenés is, valamint a felnőtt regények után egy fantasy történetet szeretnék majd publikálni a világnak.


Édes tini élet trilógia 


Heniko Sakka-t megtalálod:






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések